Jenifer - Un bébé pour 2021? En effet, je suis grand-père! - ik ben opa geworden!
25 Februari
 
France - Apussy - Ternant - Burgundy
In januari was ik in Frankrijk, bij de kassa van supermarkt B1 zag ik, op de voorpagina van de televisiegids Télé magazine, een foto van de Franse zangeres Jenifer Bartoli met de vraag:"Een baby voor 2021?"
Mijn dochter Jennifer Tzortzopoulos was uitgerekend voor Februari 2021. Leuk toeval dus en inmiddels is de verwachting waarheid geworden, Jennifer is op 25 februari bevallen van een 'bouncing baby boy' Leonidas Tzortzopoulos en ik ben dus opa! Gaaf hoor!
France
Amsterdam
Frankrijk
France - Apussy- Ternant
Frankrijk
France - Apussy- Ternant
The burning skies of Burgundy
1 januari 2021
Herding the local beasties
Januari 2021
According to our prime minister, if one goes abroad under these Corona circumstances, one qualifies as antisocial. Well, guilty as charged
Route de Campagne - Apussy
Januari 2021
Weer een stukje huisvlijt af:
Oud Hollands Ganzenbord voor Windows
(Werkt met Microsoft .NET Framework 4)

Created by Ben Kalkhoven     
2 juli 2021
[Dit spel downloaden]
(Chrome browser gebruikers moeten de download bevestigen
aangezien de browser deze content niet kent)
Mijn eerste publicatie: Gloopy Glipp en de Zeven Kerven
11 juli 2021
Mijn overgrootvader Michiel Dirk Jacobus Kalkhoven (1881-1938) was van beroep sigarenmaker en ging graag, na afloop van het werk, zwaar aan de zwier met zijn collega's.
Op een koude winteravond in december 1938 is overgrootvader Kalkhoven na een avondje stappen, onder het zingen van 'De Paljas' (een opera van Leoncavallo), in elkaar gezakt en overleden.
Op youtube zag ik laatst toevallig een opname van 'Vesti La Giubba' (de zwanenzang van overgrootvader Kalkhoven), gezongen door de veel te vroeg overleden Mario Lanza. Op mijn verzoek heeft mijn dochter Jennifer deze mooie tekening ervan gemaakt die nu in de Kalkhoven hal van faam is opgenomen.
Vesti La Giubba - Mario Lanza
14 juli 2021
[Mario Lanza -Vesti La Giubba (For the first Time - 1959)]
Mijn zondagse naam is Benjamino. Ik ben niet de eerste in de familie met die naam. Mijn vader had namelijk ooit een broertje met die naam. Ik ben dus Benjamino II. Helaas heeft Benjamino I maar kort geleefd, van 1944 tot 1945. Na 16 maanden overleden aan difterie. Ik heb ome Ben dus nooit gekend. Ik ken hem alleen maar van een schilderij dat mijn vader in zijn werkkamer had hangen. Een mooi blond jongetje met blauwe ogen en een Liga kuif. Bij het overlijden van mijn vader is het schilderij met de muziek mee verdwenen. Het is in ieder geval nooit aan mij aangeboden geweest. Maar zo gaan die dingen kennelijk vaak bij een nalatenschap, dingen gaan aan je neus voorbij.
Maar gelukkig heb ik er ooit een foto van gemaakt. Mijn zeer talentvolle dochter Jennifer Tzortzopoulos-Kalkhoven heeft aan de hand van die foto deze zeer schitterende tekening gemaakt.
Ze is zelf net 5 maanden moeder en ik moet zeggen, deze foto doet wat met me, hij ontroert me. Het schilderij zelf raakte me eigenlijk nooit op diezelfde manier. Ik vermoed dat Jennifer er iets aan heeft toegevoegd dat er eerst niet was maar nu wel. Een zogenoemd ‘je ne sais pas quoi’ zoals de Fransen zeggen. Ik ben er blij mee, dat schilderij steken ze maar daar waar de zon niet schijnt. Mijn Benjamino I is weer terug in de familie, geprint op canvas en in een mooie lijst.
In Memoriam Benjamino Kalkhoven I (1944-1945)
21 juli 2021
Jennifer Kalkhoven's Birthday
Robert Picardo says Happy Birthday to Jennifer
24 juli 2021
Zoetermeer
Mijn Clematis in volle bloei
21 juli 2021
Vauclaix - France
Op visite bij Arie en Geke Bos in Vauclaix. Altijd gezellig!
26 mei 2021
Jennifer's website for art commissions, drawing lessons and creative workshops!
9 november 2021
https://jenniferkalkhoven.com