Verketterd!

Sinds een paar dagen ben ik de trotse bezitter van een spiksplinter nieuwe Piaggio Snorscooter.
Een fluisterstil voertuig, voorzien van de extra zuinige HIPER2 4-takt motor welke aan de meest strenge milieu eisen voldoet. Een rustig mobiel dat mij vreedzaam naar werk en weer naar huis en haard snort.
Maar wat moet ik tot mijn schrik lezen in de Cévisie van j.l. Ik blijk een hels tuig aangeschaft te hebben. Een zogenoemd fijnstofkanon! Mijn snormobiel schijnt nog erger te vervuilen dan een Poolse stadsbus. Zelfs een gewone personenauto is schoner dan een brommer.
Hou toch op! Nog nauwelijks hebben we de rokers op de knieën of de CFI brommer rijders worden verketterd. Maar ik weet het goed gemaakt, laat het mij met mijn 35 dienstjaren maar weer vergund zijn om mijn schitterende, kennelijk minder vervuilende, Peugeot 206 cabriolet bij CFI te parkeren. Met mooi weer beloof ik open te rijden en het fijnstof met volle teugen in te ademen en weer geheel gefiltreerd terug te geven aan te samenleving. Zo ben ik dan ook weer!
Maar nu we het er toch over hebben, is het u bekend dat het hergebruik van de CFI koffiebekers meer belastend voor het milieu is dan de wegwerp variant?
(http://www.elsevier.nl/nieuws/wetenschap/artikel/asp/artnr/182924/)
Daar moest eens wat aan gedaan worden, die stenen bekers blijken trouwens niet goed schoon te krijgen ook, dus, weg er mee als wisselgeld voor het CFI scooter contingent en verder niet meer zeuren.


Ben Kalkhoven